Montaj WC

Cum Montezi WC-ul In Locul Celui Vechi?

Atunci cand lucrezi cu tevile si obiectele sanitare poate fi o treaba urat mirositoare, mai ales cand vine vorba sa montezi WC-ul.

Cand este timpul sa inlocuiesti WC-ul, scoaterea vasului vechi de WC poate fi un pic mai neplacut. Cu toate acestea este o operatiune simpla, pe care ar trebui sa o poti face singur fara sa chemi un instalator.

Instalatori-in-bucuresti.ro iti prezinta mai departe sfaturi despre cum montezi WC-ul in locul celui vechi fara sa faci o mizerie oribila. Iar daca vrei vase de toaleta si accesorii de calitate (Cersanit, Grohe, Geberit, Sanotechnik, Ideal Standard) poti sa le gasesti aici.

Montaj WC

Cum montezi WC-ul?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a scoate vasul de toaleta vechi este sa opresti apa de la robinet. De cele mai multe ori, ai un robinet la furtunul de alimentare cu apa al wc-ului de la care poti inchide apa, fara sa trebuiasca sa opresti apa in toata casa.

Dupa ce ai oprit apa, trage apa la toaleta, pentru a se goli rezervorul de WC. Apa care ramane in interiorul vasului, trebuie sa o scoti afara cu un mop sau o carpa.

Odata ce ai golit vasul de toaleta si acesta este curat si fara apa, poti sa desfiletezi furtunul de apa. Cele mai multe toalete necesita o cheie pentru operatiunea aceasta.

Dupa ce ai terminat de desfacut racordul flexibil de apa si ai scos apa din vasul de toaleta, esti pregatit sa incepi procesul de eliminare a vasului vechi de WC si sa montezi WC-ul nou.

Montaj WC

Ca sa demontezi vasul vechi de WC, pote fi si putin dificil daca acesta a fost in acelasi loc de cativa ani iar suruburile au ruginit sau au fost blocate in acelasi loc. Incearca cu o cheie iar in cazul in care nu functioneaza poti taia suruburile cu un bomfaier.

Dupa ce ai scos suruburile, misca incet de vasul de WC cu miscari circulare pana se elibereaza de inelul de silicon care-l poate tine lipit de pardoseala.

Totusi nu misca prea tare, pentru ca poate sa curga apa care a ramas pe teava sau in vas si rezultatele nu sunt tocmai placute.

Dupa ce ai scos vasul vechi de WC, curata inelul de silicon de pe podea, si orice alta urma de mizerie si reziduri.

Daca nu montezi wc-ul imediat, este o idee buna sa pui o carpa sau sau sa acoperi cumva conductele astfel incat sa nu iasa mirosuri urate de la canalizare in baie.

Uneori cand faci o reparatie, lucrurile pot sa scape de sub control si daca toaleta nu se desprinde de la baza, este posibil sa rupi sau sa strici unele componente.

Daca este nevoie, poti sa chemi un instalator care sa faca treaba pentru tine.

Lucruri de care ai nevoie ca sa montezi wc-ul:

  • Vas de WC
  • Capac de WC
  • Rezervor de WC
  • Teava de scurgere pentru vas de toaleta
  • Cot de scurgere pentru vas toaleta la 45 grade
  • Odorizant toaleta
  • Detergent lichid toaleta

Acestea au fost recomandarile si sfaturile ca sa afli cum montezi wc-ul in locul celui vechi.

Ce am nevoie ca sa montez WC-ul?

Vas de WC
Capac de WC
Rezervor de WC
Teava de scurgere pentru vas de toaleta
Cot de scurgere pentru vas toaleta la 45 grade
Odorizant toaleta
Detergent lichid toaleta
Vezi detalii in articol.

Instalator sanitar Bucuresti

5/5 - (106 votes)